Garbes i Rostolls: dues cançons més a la faixa

Havanerus_TF_5623_Garbes i Rostolls_Gava

Els Garbes i Rostolls fan avui jornada intensiva. Per la tarda, assaig, i per la nit l’actuació de la festa major de Begues. No cal dir-ho, però per si de cas recordem que serà a les 22 h. I tampoc cal dir que hi haurà cremat de rom i, al final, els focs d’artifici, però també ho diem per si de cas.

Avui els Garbes i Rostolls tenen previst cantar per primera vegada a Begues dues cançons del seu repertori, “Aigua Gelida” i “La barca xica”. Els origens del grup es remunten als temps que Jaume Rabell, Marti, encara bategava. El grup, d’havaneres i cançons de taverna, va sorgir llavors, però no va ser fins el 1999 que s’hi van posar seriosament, per dir-ho d’alguna manera. Gràcies a això avui els tornarem a escoltar, sembla que per tercera vegada, en la cantada tradicional a l’esplanada de la piscina.

Per cert: acompanyem aquest text amb una foto força representativa del grup. És de Toni Foixench, feta el 23 de febrer passat a Gavà.

(foto: Toni Foixench)

Etiquetat ,

2 thoughts on “Garbes i Rostolls: dues cançons més a la faixa

  1. rosamaria ha dit:

    Si Jordi, la idea va néixer després de moltes trobades i cantades nocturnes, sobretot a cal fuster ( Cesc i Carme), al bar del futbol o a qualsevol lloc on ens trobàvem, i sempre gairebé sempre les nostres trobades acabaven amb música, així van néixer les havaneres i així va néixer la Coral Montau, i així van renéixer les caramelles, i allà en mig sempre hi era en “Marti”, oficalment, Jaume Ravell.

  2. rosamaria ha dit:

    gràcies per fer retornar la memòria al poble.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: