Ara que ja s’ha acabat la festa major, voldria compartir amb vosaltres un dels records que ens han quedat dels dies de gresca: el mercat i el sopar medieval de dissabte, dia 27 de juliol. Sobretot, tota la feinada de les persones que van participar o col·laborar en l’organització i, també, el senglar cuinat a l’estil medieval que ens vam cruspir tots els golafres que no vam poder resistir la temptació, sense que el preu (dos euros la ració) fos cap obstacle.
És el segon any consecutiu que en Ramon Guasch, de cal Sacaire, supera el repte de fer la carn de senglar estofada com es feia antigament. Aquest any li va quedar sublim. Un reconeixement, per tant, al Ramon Guasch, als que el van ajudar i, també, per descomptat, al Ramon Ferrer, de cal Jepis, proveïdor de la carn de senglar.
Ben mirat, és una manera de col·laborar a l’equilibri de la fauna de Begues i del massís del Garraf. La proliferació de senglars els últims anys perjudica els conreus… no sé si podrem esperar al pròxim mercat medieval.
(foto: JFB)