El secret més ben guardat

75px-Escut_de_Begues.svg

Falten poques hores perquè l’Ajuntament de Begues aprovi l’escut i la bandera del municipi. La proposta d’acord és el tercer punt de l’ordre del dia del ple d’aquest dimecres, 2 d’octubre de 2013, i si obté la majoria necessària, s’aprovarà.

L’expedient corresponent sembla que va estar exposat al públic durant dos mesos, a partir del 10 de maig passat, en el taulell d’anuncis de l’Ajuntament. I també el va publicar el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) el 7 de juny.

La descripció de l’escut que es pot llegir al DOGC és aquesta: “ARMES : Escut caironat partit : 1r d’argent amb un marc de sable i 2n de gules amb un marc de sable ressaltant sobre la partició un arbre de sinople. Per timbre una corona de la vila”.

Pel que fa a la bandera, “es constituirà amb els colors heràldics de l’escut oficialitzat: vermell (Garraf vermell), blanc (Garraf blanc), negre (Garraf negre), verd (pi heràldic). El pi es representa amb el seu disseny o mitjançant qualsevol altra forma que el simbolitzi (franja, línia, traç…). També es poden utilitzar dos o tres o quatre colors de dalt a baix amb pi o sense pi. Tot segons criteris heràldics.”

No he sabut trobar els dibuixos de l’escut i de la bandera enlloc. Potser es podien consultar en l’expedient que va estar exposat en el taulell d’anuncis… O sigui que de moment és qüestió d’imaginar-se’ls, a partir de la descripció publicada pel Diari Oficial. Això, qui entengui d’heràldica, és clar…

Per tant, fins que es desvetlli la incògnita il·lustrem aquest text amb l’escut de Begues (no oficial) que publica la Viquipèdia.

(imatge: Viquipèdia)

Etiquetat , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: