…i el concurs de la biomassa

biomassa0000

Estelles de fusta del bosc com les que s’utilitzen com a biomassa (foto Jordi Pons)

A propòsit de la biomassa, l’Ajuntament de Begues ha convocat un concurs públic per a contractar el servei que subministra la calefacció i l’aigua calenta als edificis municipals. El contracte inclou la gestió del centre de producció i acopi de biomassa (situat en el bosc de Mas Ferrer), la gestió dels boscos del municipi, el subministrament d’estelles a les calderes dels edificis municipals i el manteniment d’aquestes calderes.

Ara l’empresa que se n’encarrega és la UTE (unió temporal d’empreses) formada per tres empresaris locals: Antoni Esteve Ventura, explotador forestal; Besernet SL, de serveis de neteja, i Rafael Surribas Vendrell (de cal Dimas), que fa manteniment d’instal·lacions. Tots tres van guanyar conjuntament el primer concurs, que es va fer el 2010 per un període de dos anys més un altre de pròrroga. Com que aquell contracte s’acaba ara, l’ajuntament ha convocat un nou concurs, però sembla difícil que s’hi presentin gaires candidats.

El concurs es va convocar el 12 de desembre i el termini per a presentar les ofertes s’acaba ja aquest 24 de desembre. Per tant, no hi ha hagut gaires dies per a preparar tota la documentació, sobretot tenint en compte que els candidats s’hi juguen més que en el concurs de 2010: dels dos anys amb pròrroga d’un any del contracte anterior, s’ha passat als quatre anys amb pròrroga de dos anys. És a dir, l’empresa guanyadora del concurs, si ho fa bé, podria prestar el servei durant sis anys seguits.

En fi, tant per l’experiència en l’activitat, com pel termini tan ajustat per presentar les ofertes, com per altres factors, els actuals gestors del servei semblen força ben posicionats per aconseguir el contracte i continuar com a encarregats del tema fins a finals de 2019. En qualsevol cas, evidentment, no es pot dir res fins veure quins candidats es presenten a la convocatòria.

Etiquetat , , , , , ,

One thought on “…i el concurs de la biomassa

  1. jordifortuny1 ha dit:

    Finalment, el dijous 13 de març de 2014 l’Ajuntament de Begues ha publicat l’edicte d’adjudicació del contracte de gestió del centre de biomassa. Tal com vam preveure, només es va presentar l’oferta de la unió d’empreses que ja gestionava el servei fins ara. Evidentment, ha tornat a guanyar el concurs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: