Com més crisi, més habitants a Begues

chart

Durant els anys de la crisi econòmica, és a dir, des de 2007, la població de Begues ha augmentat any rere any. Això es pot veure en el gràfic que acompanya aquest text, que es pot “descarregar” del portal de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (amb els errors tipogràfics inclosos). El recompte de 2012, que és l’últim publicat, dóna un total de 6.520 habitants, amb un 6,4% de població estrangera.

Si ens fixem només en els anys de la crisi, de 2007 a 2012, Begues ha augmentat un 10,5% d’habitants en total (venen a ser uns 125 habitants més cada any de mitjana). Això vol dir que la població de Begues ha crescut el doble que el Baix Llobregat (+4,5%) o que Catalunya (+4,9%) durant el mateix període. No sé si tothom té aquesta percepció, però almenys això és el que diuen les estadístiques oficials.

En canvi, la població estrangera de Begues sí que ha baixat. Si el 2009 va arribar al 8,24% del total, el 2012 havia reculat fins el 6,4%, més o menys el nivell que hi havia al començament de la crisi. Precisament, aquest descens és un fenomen que tothom atribueix a la crisi econòmica (“molts immigrants han tornat al país d’origen…”) En canvi, a què hem d’atribuir l’augment global de la població de Begues durant aquests anys?

En fi, quan es facin públiques les dades oficials de 2013 sabrem almenys si el creixement de la població de Begues ha continuat els últims dotze mesos, o si, en canvi, ja s’ha aturat. Per les dades que s’han fet públiques fins ara, és difícil endevinar-ho: el 2013 el Baix Llobregat ha continuat augmentant de població, mentre que, en canvi, el total de Catalunya ha baixat per primera vegada en molts anys.

Etiquetat ,

One thought on “Com més crisi, més habitants a Begues

  1. jordifortuny1 ha dit:

    Ja està. Ja hi ha dades sobre la població de Begues el 2013: ha tornat a augmentar i ara hi ha 6.590 habitants. Amb tot, s’ha de reconèixer que el creixement és cada vegada més lent i que la població de Begues s’està estabilitzant: http://arxius.elbaixllobregat.cat/web/analisi/pdf/Notapadro2013.pdf

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: