L’Ajuntament rectifica el 25% del pressupost

L'Ajuntament de Begues (foto: Fototeca.cat)

L’Ajuntament de Begues (foto Fototeca.cat)

L’Ajuntament de Begues ha rectificat el destí de 1,7 milions d’euros del pressupost municipal de 2014, una decisió probablement sense precedents en la història del govern local d’aquesta població. Els 1,7 milions equivalen al 25% de tota la despesa prevista per l’ajuntament per aquest any.

El consistori té capacitat per aprovar una modificació d’aquestes característiques, però això no vol dir que es tracti d’una decisió normal i corrent. És una decisió extraordinària, sobretot perquè només ha trigat dos mesos a canviar el destí del 25% dels números que havia aprovat el 29 de gener passat.

El Butlletí de Begues núm. 109, el del mes de febrer, va dedicar una pàgina sencera a explicar els pressupostos municipals 2014, que s’acabaven d’aprovar a finals de gener. Doncs bé, el ple del 2 d’abril (és a dir, dos mesos després) ja va modificar inicialment aquells comptes i en la reunió del 28 de maig passat els va aprovar de manera definitiva.

De moment, l’ajuntament encara no ha donat gaire informació del canvi, tret del tràmit oficial d’informació pública en les dependències municipals, sense aprofitar els avantatges d’internet a l’hora d’informar la ciutadania. El Butlletí del mes de maig sí que recull una breu referència a la modificació inicial aprovada en el ple de l’abril, però no diu de quants diners es tracta ni per què es fa la modificació. Segur que aviat, quan el web de l’ajuntament publiqui el nou pressupost, es podrà veure quin destí espera ara als 1,7 milions d’euros, però de moment els números que hi ha publicats encara són els antics.

 

 

Etiquetat , ,

4 thoughts on “L’Ajuntament rectifica el 25% del pressupost

 1. Jaume Olivella ha dit:

  Hola Jordi,
  Al ple municipal del 2 d’abril es va aprovar inicialment la modificació de crèdit per incorporar el romanent de tresoreria de la liquidació de l’exercici 2013. La modificació de crèdit i suplement de crèdit del pressupost 2014 incorpora 1,7 milions d’euros per a projectes i inversions.
  Aquest fet no és una rectificació de cap pressupost, ni és un tràmit excepcional. És a dir, és un procediment normal que cada any es repeteix. Call dir, fins i tot, que en d’altres exercicis d’altres legislatures s’han arribat a incorporar romanents molt superiors ha aquesta quantitat.
  Aquest any, un cop més, el romament de tresoreria ha estat positiu, i es decideix incorporar al pressupost de l’exercici vigent.
  El passat ple del mes de maig es va aprovar definitivament aquesta incorporació de crèdit i es va debatre a les comissions informatives de ple i en cada sessió plenari municipal.
  Tanmateix, es va redactar una notícia al web municipal sobre l’aprovació inicial i es va adjuntar la memòria de la Regidoria d’Hisenda que llista els projectes i inversions de cada modificació de crèdit o de crèdit extraordinari.
  T’adjunto l’enllaç de la notícia per si no l’havies vist:
  http://www.begues.cat/noticies.php?id=1708
  També t’envio la informació publicada a la web d’ERC Begues l’abril del 2014:
  http://locals.esquerra.cat/begues/article/21021/begues-2014-projectes-i-inversions-1
  També pots trobar la informació del debat del Ple Municipal del passat mes d’abril sobre la incorporació del romanent 2013 en el pressupost 2014 a l’adreça següent:
  http://www.radiobegues.cat/?p=2947
  Salutacions,

  • jordifortuny1 ha dit:

   Moltes gràcies pels aclariments, Jaume. Efectivament, no he sabut trobar la notícia al web de l’ajuntament, tot i haver-la buscat. Veig que la notícia explica l’import, però no diu a què es destinaran els diners.

   • Jaume Olivella ha dit:

    A dins de la notícia hi ha un enllaç “clica” que et descarrega el pdf “memória d’hisenda” on es descriu cadascun dels imports del 1’7M € Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: