Cap al quart equip de govern a l’Ajuntament

Evolució dels vots vàlids emesos en les quatre últimes eleccions municipals

Percentatge de vots vàlids emesos a favor d’ICV, ERC i GdB-PSC en les cinc últimes eleccions municipals.

Els beguetans potser s’acabaran acostumant als canvis bruscos en l’equip de govern de l’Ajuntament. En l’actual mandat municipal, que va començar el 2011, ja hi ha hagut tres governs diferents fins ara. El primer va durar pocs dies i el va encapçalar Ramon Guasch, d’ICV. El segon i el tercer els ha encapçalat l’actual alcaldessa, Mercè Esteve, de CiU, primer en aliança amb el PP i després amb GdB-PSC, ERC i TxB.

Ara s’obre un nou període, perquè el regidor d’Esquerra Republicana, Jaume Olivella, acaba de renunciar (el 23 de setembre) a la tercera tinença l’alcaldia i a tots els altres càrrecs que exercia com a membre de l’equip de govern. ERC passa a l’oposició i el consistori continua presidit per la convergent Mercè Esteve, amb el suport de GdB i TxB. En els pròxims dies l’alcaldessa distribuïrà les àrees que gestionava Olivella (Esports, Hisenda i Recursos Humans) entre els supervivents de l’equip de govern.

Esquerra ha explicat la decisió d’Olivella en el seu portal. Ho podeu llegir aquí. En síntesi, el comunicat dels republicans atribueix la ruptura a les “darreres discrepàncies” amb els altres membres de l’equip de govern. Les qüestions polèmiques han estat sobretot l’adhesió del municipi de Begues a l’associació Cittaslow o el retard a elaborar un pla de gestió pel Centre Cívic. El juliol passat, Esquerra havia manifestat que la prioritat del partit a Begues era centrar-se en la consulta del 9-N, però no han passat ni dos mesos i les qüestions de política local sembla que han pesat prou com per prendre la decisió d’abandonar ja ara el pacte de govern.

La proximitat de les eleccions municipals, la pròxima primavera, marcarà sens dubte els moviments de totes les forces polítiques de Begues els mesos vinents. Les forces polítiques d’esquerres han anat millorant els resultats les darreres quatre convocatòries electorals, però en l’última, el 2011, va semblar que aquesta tendència donava senyals d’esgotament. El gràfic que il·lustra aquest text recull l’evolució dels resultats electorals (expressats en el percentatge dels vots vàlids emesos) dels grups d’esquerres. Val la pena parar-se a pensar-hi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: