Begues aconsegueix estalviar 9 litres més d’aigua per persona i dia el 2013

aigua

Els beguetans van consumir nou litres menys d’aigua potable cada dia durant 2013. El consum domèstic d’aigua a Begues ha millorat de manera ininterrompuda des de 2009, quan l’Ajuntament va aprovar l’ordenança municipal per a l’estalvi d’aigua. De tota manera, continua sent dels més alts de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB): uns 22 litres i mig més per persona cada dia.

Concretament, el 2013 el consum mitjà d’aigua a Begues va ser de 127,63 litres diaris per persona, per sota dels 136,6 litres de l’any anterior. Afortunadament, per tant, les dades oficials confirmen la millora dels hàbits de consum d’aigua dels beguetans, després que el 2007 van aconseguir “la medalla” de màxims consumidors d’aigua de tota l’AMB. Des de llavors, el consum d’aigua a Begues s’ha reduït un 29,02% i s’ha anat apropant cada vegada més a la mitjana metropolitana i al nivell recomanat per l’Organització Mundial de la Salut, que és de 100 litres per persona i dia.

Probablement no hi ha un sol motiu d’aquesta millora. Segur que hi ha tingut molt a veure l’ordenança municipal de 2009, que, entre altres coses, preveu que les noves construccions disposin de cisterna per recollir les aigües pluvials. Però de noves construccions no se n’han fet gaires, a causa de la crisi, o sigui que hi ha d’haver més motius que expliquin la caiguda de consum d’aigua.

Potser també hi han influït factors com ara la millora dels hàbits de consum, la millora de les tecnologies (reductors de cabal, regs, piscines…) o l’augment del preu de l’aigua, que també compta. Però tot això són conjectures, ja que no ens podem basar en cap estudi públic sobre l’estructura del consum d’aigua a Begues.

Tenint en compte que els 127,63 litres d’aigua diaris per habitant continuen tossudament lluny de la mitjana metropolitana (105,2 litres), potser seria hora d’analitzar més a fons per què costa tant millorar el consum d’aigua a Begues, més enllà d’atribuir-ho als jardins, els horts domèstics i les piscines, com si no hi hagués res a fer.

Etiquetat , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: