Salvar els arbres

Els plàtans de la Rectoria (foto Eusebi Sánchez Rivas)

Els plàtans de la Rectoria (foto Eusebi Sánchez Rivas)

Notícia del Setmanari del Baix Llobregat del 16-9-1977 (foto JFB)

Notícia del Setmanari del Baix Llobregat del 16-9-1977 (foto JFB)

Una campanya popular va aconseguir el 1977 salvar els arbres de la recta d’entrada a Begues per la Rectoria. La Diputació de Barcelona feia llavors les obres de la carretera i estava previst tallar els arbres per dos motius: per poder eixamplar la calçada i per seguretat. La campanya es va emmarcar en la Campanya per a la Salvaguarda del Patrimoni Natural del Congrés de Cultura Catalana. Amb l’embranzida de la mobilització per evitar la desaparició dels plàtans de la carretera, va néixer una Agrupació Ecològica de Begues d’una trajectòria més aviat efímera.

En qualsevol cas, els arbres es van salvar. Com tothom pot comprovar, es va optar per construir la carretera nova de manera paral·lela a l’antiga, que, d’aquesta manera, va conservar tots els arbres i el seu magnífic aspecte. Avui és un tram força tranquil, que s’utilitza bàsicament per accedir a la gasolinera o al barri de la Rectoria, i que guarneix l’entrada a Begues amb els colors de cada estació.

Ara ha saltat l’alarma a les xarxes socials per la possibilitat que el projecte de reurbanització del Camí Ral inclogui la desaparició de 36 plàtans del tram que s’ha de reurbanitzar (entre la Rambla i el carrer Indústria). Afortunadament, la gent de Begues va saber salvar els arbres de la Rectoria. Si els del Camí Ral ho mereixen, segur que també sabrà com salvar-los.

Etiquetat , , , , , , , ,

One thought on “Salvar els arbres

  1. Eusebi ha dit:

    No hem de permetre que aquests 36 arbres desapareguin.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: