Els candidats: segon intent? (1)

urna

Imatge: blocs.mesvilaweb.cat

El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona acaba de publicar les candidatures que s’han presentat a Begues a les pròximes eleccions municipals. I la primera notícia és que no hi ha novetats: quasi totes les forces polítiques han presentat els mateixos i mateixes caps de llista que van presentar en les eleccions de fa quatre anys (*).

Si la legislatura hagués estat especialment fructífera o interessant, això podria tenir explicació: si les coses han anat bé, si ho han fet bé, val la pena repetir l’experiència. Però la realitat és que aquesta legislatura que ara acaba ha estat la més inestable de tota la història recent de la política local, amb quatre equips de govern diferents. Això deu haver tingut conseqüències, i no necessàriament bones, en el funcionament de l’Ajuntament.

Òbviament, la responsabilitat és de les mateixes candidatures, totes les quals han participat en el govern local en un moment o en un altre d’aquesta legislatura. Per tant, o bé ara volen una segona oportunitat per mirar de fer-ho més bé (cosa a la qual tenen tot el dret del món) o bé aquesta notícia d’avui (l’absència de renovació en els i les caps de llista) no és gaire bona. Ja hi haurà temps d’analitzar-ho més a fons.

(*) De les sis candidatures que s’han presentat, cinc repeteixen cap de llista i una no. L’actual cap de llista d’ERC, Jaume Olivella, es va presentar com a número tres de la llista del seu partit en les eleccions de 2011. Arran de la renúncia dels dos candidats que el precedien, ha estat el regidor d’ERC durant la legislatura que ara acaba.

Etiquetat , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: