38 anys de castells a Begues?

La Colla Joves Xiquets de Valls (foto JFB).

La Colla Joves Xiquets de Valls (foto JFB).

La colla castellera Els Encantats farà aviat tres anys i ho celebrarà aquest estiu amb una diada de primera categoria. El pròxim 23 de maig ho explicaran en un acte a l’Escorxador, però a hores d’ara no és cap secret que volen inscriure Begues en la llista de “places de nou”, és a dir, les places castelleres on s’ha aconseguit carregar o descarregar un castell de nou pisos. I ho faran amb l’ajuda de la Colla Joves Xiquets de Valls i dels Castellers de Barcelona.

Mentre esperem que expliquin els detalls del projecte, hem comprovat que ara fa 38 anys exactes que es fan castells a Begues, almenys segons la base de dades de la Coordinadora de Colles Castelleres. Segons aquesta font, el primer de maig de 1977 es va fer la primera diada castellera a Begues. Aquell dia, els Castellers de la Roca van descarregar quatre castells: un tres de sis, un quatre de sis i dos pilars de quatre. Aquella colla va tenir una vida efímera, de 1974 a 1979, i ja no se’ls va tornar a veure per aquí, però van tenir l’honor d’estrenar els castells a Begues i, ara que els Encantats s’estan esforçant per promoure l’afició, val la pena recordar-ho.

A banda de la informació que proporciona la base de dades de la Coordinadora, estaria bé recollir més detalls o fotografies d’aquella primera diada, ara ja històrica. O sigui que, si algú en té, pot deixar un comentari en aquest blog o enviar un missatge als Encantants:

elsencantats.begues@gmail.com.

Igualment, no es pot descartar que abans de 1977 hi hagués hagut alguna altra actuació castellera a Begues, però de moment no n’hem trobat cap constància documental. La base de dades que hem consultat recull informació des de 1926 fins a l’actualitat i no hi ha rastre de castells a Begues fins fa 38 anys. Si algú sap d’alguna diada anterior, que avisi!

Etiquetat , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: