La gosadia dels Encantats

vertical

Els Encantats, davant de l’església de Begues (foto Els Encantats)

Els preparatius de la diada castellera d’aquest diumenge a Begues (26 de juliol, 12 h, passeig de l’Església) posen en evidència que la joventut de la colla Els Encantats és inversament proporcional a la seva gosadia. No tant perquè s’esforcin a aixecar bons castells, que també, sinó perquè l’organització d’una diada de la categoria que pretenen no està, normalment, a l’abast de colles de només tres anys de vida o de poblacions de sis mil habitants.

Les condicions bàsiques per a l’èxit en el món casteller –a més a més de l’afició, que es dóna per descomptada– són la tradició, concentrada en el Camp de Tarragona i el Penedès, o bé la massa crítica, només possible en poblacions grans. I Begues no té ni tradició ni massa crítica. Per això és insòlit, i al mateix temps admirable, el cas dels Encantats, que amb poc temps de rodatge s’han vist amb ànims d’aixecar el llistó de l’afició castellera a Begues amb una diada de nivell.

A hores d’ara, ja ningú no dubta que l’organització estarà a l’altura de les circumstàncies. Només cal esperar a diumenge per confirmar-ho. Si tot va bé i les actuacions de les quatre colles participants (Joves Xiquets de Valls, Castellers de Barcelona, Castellers de Castelldefels i els Encantats de Begues) són bones, l’èxit de la diada serà rodó.

Ja és sabut que Els Encantats tenen esperances que alguna de les colles participants carregui algun castell de 9. Això està a l’abast de la Colla Joves Xiquets de Valls i dels Castellers de Barcelona, tot i que sembla que són aquests segons, padrins dels Encantats, els que tenen més probabilitats d’intentar-ho.

L’actuació de la Joves, que normalment no posa la directa fins el mes d’agost, és menys previsible, però el portal revistacastells.cat diu que volen intentar aviat el pilar de 6 i que això podria ser aquest diumenge a Begues. Quant als Encantats, s’han esforçat a preparar els seus castells per fer un bon paper: dos pilars de 4 simultanis, el 4 de 6 amb l’agulla, el 3 de 7, el 2 de 6 i el pilar de 5.

Si alguna de les colles aconseguís carregar un castell de 9, el nom de Begues quedaria inscrit en la llista de les places castelleres de 9, una fita que al Baix Llobregat han aconseguit poques poblacions. Tot i així, els mitjans de comunicació no ho tindran fàcil per recollir la notícia, perquè el mateix dia també hi ha unes quantes diades força interessants en altres llocs. Especialment, les Santes de Mataró, que acapararà l’atenció de l’afició castellera. De tota manera, només a Begues hi haurà el porc senglar amb calçots que Els Encantats han preparat en honor de la Joves, que tots els castellers i voluntaris de la diada es cruspiran a l’hora de dinar.

Etiquetat , , ,

Deixa un comentari