Demà, tots a la jornada solidària

programajornada

Demà dissabte es farà al passeig de l’Església de Begues la gran jornada solidària amb els afectats per l’explosió de gas del 26 de juliol. Amb un esforç notori, un grup de persones voluntàries encapçalades per la Mercè Vendrell han aconseguit organitzar una jornada sense precedents.

Més de seixanta comerços, establiments i artesans del poble i un centenar de persones col·laboraran perquè la jornada sigui un èxit de participació i de recaptació. L’objectiu és recollir el màxim de fons que sigui possible per ajudar a les cinc famílies que van perdre o bé la casa o bé el negoci en el sinistre.

A partir de les 11 h del matí hi haurà desenes d’activitats de tota mena, com ara actuacions musicals, tallers oberts a tothom, degustacions, passeigs en cotxes clàssics, etc., i una prometedora tómbola solidària farcida de regals donats per comerços, artesans i moltes persones que hi han volgut col·laborar de manera desinteressada. Per participar en les diferents activitats, caldrà adquirir uns tiquets que es podran bescanviar a gust del consumidor.

Aquesta jornada s’afegeix a la campanya de recollida de microdonacions d’un euro al mes que va començar el 4 d’octubre passat, i que durarà tot un any. Totes aquestes iniciatives, com dèiem, pretenen alleujar les pèrdues de les cinc famílies afectades.

Però l’empenta admirable de la gent que impulsa la campanya de solidaritat no s’ha vist, de moment, complementada per noves informacions sobre els efectes de l’explosió. Quan estan a punt de complir-se tres mesos del sinistre, l’Ajuntament de Begues encara no ha publicat cap balanç de les pèrdues ocasionades pel terrible accident.

És difícil pensar que a hores d’ara no s’hagi pogut fer una estimació del valor agregat dels immobles enderrocats i de les pèrdues de les cinc famílies afectades. Sense vulnerar la privacitat de les persones perjudicades, hauria de ser possible explicar als beguetans la magnitud de les necessitats que l’Administració pública haurà d’atendre via subvencions, si és el cas, o que la mateixa ciutadania està col·laborant a pal·liar amb la seva solidaritat. Com és el cas.

P.D. Els organitzadors de la jornada solidària han anunciat que la recaptació del dia va ser de 3.129,10 euros. Aquesta quantitat s’ha d’afegir a la recaptació del concert de jazz del 15 d’agost passat: 1.677,80 euros. Tot plegat, de moment, suma un total de 4.806,90 euros, als quals caldria afegir els diners que s’hagin pogut dipositar directament als comptes corrents solidaris oberts per l’Ajuntament i els que es recaptin a través de la campanya de Teaming que hi ha en marxa.

Etiquetat , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: