Petit estalvi d’aigua d’1 litre per persona i dia el 2017

Sembla que els habitants de Begues han recuperat la senda de l’estalvi d’aigua, després de dos anys seguits (2015 i 2016) d’augment del consum. El 2017 el consum d’aigua per capita i dia va ser de 128,27 litres, quasi un litre menys que l’any anterior.

La dada encara queda lluny de la mitjana dels municipis metropolitans, que el mateix any va ser de 105,20 litres. A més a més, és probable que a Begues hi hagi una part de consum d’aigua que no es compta i que no surt a les estadístiques (la dels pous i cisternes sense comptador). En altres paraules, és possible que el consum real a Begues sigui lleugerament superior al que diuen les dades oficials.

De tota manera, la sèrie històrica publicada l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és contundent i certifica que els darrers deu anys el consum d’aigua per capita a Begues ha baixat un 26,23%, des d’uns desbordats 174,19 litres al dia fins als 128,27 de 2017. Aquest important esforç d’estalvi es va concentrar sobretot entre el 2007 i el 2014, que van demostrar que és possible baixar el consum sense que s’ensorri el món. Recordem que Begues havia arribat a tenir el màxim consum per capita de l’àrea metropolitana, mentre que ara hi ha tres municipis encara pitjors (Sant Cugat, Cervelló i Tiana).

Les dades de 2017 fan pensar que potser hem entrat en un nou cicle de millora. Les pluges de 2018 han permès estalviar molta aigua de reg i seria sorprenent que enguany tornés a augmentar el consum mesurat per les estadístiques, com va passar el 2015 i el 2016. Ara la qüestió és preguntar-se què cal fer per retallar els 23 litres per habitant i dia de diferència entre el consum de Begues i la mitjana metropolitana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: