Empitjorament de l’epidèmia a Begues, on ja hi ha hagut 120 casos positius

Les dades de Begues al mapa que publica la Generalitat.

L’estat de coses a Begues pel que fa al COVID-19 ha tornat a empitjorar bruscament, poc després que la situació també es va agreujar a Catalunya en general. Les persones que hagin consultat les dades oficials a través del portal 324 hauran vist que el risc de contagi va augmentar dissabte passat (es publiquen amb tres dies de retard) i, ara, l’índex és de 972,10, una altra vegada “molt elevat”, com setmanes enrere.

Begues torna a tenir el risc més alt de tota la comarca, almenys d’acord amb les dades publicades, després d’uns quants dies de calma en què el risc es va considerar “mitjà” i la propagació de l’epidèmia pràcticament es va aturar. En aquests moments, ben al contrari, la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) és de 3,83, que és de llarg la més alta de tot l’agost. Aquesta taxa vol dir que cada persona malalta de COVID-19 transmet la malaltia a quasi quatre persones més.

L’empitjorament de la situació a Begues es va produir fa una setmana, els dies 24 i 25 d’agost. Segons les dades oficials, dilluns 24 es van diagnosticar de cop i volta 9 casos de coronavirus amb PCR* (8 dones i 1 home) i 5 casos sospitosos (3 dones i 2 homes). L’endemà, dimarts 25, es van diagnosticar 3 casos més de COVID-19 amb PCR, tots homes, i 13 casos sospitosos (7 homes i 6 dones).

Per trobar dades tan dolentes cal recular fins els dies 13 i 14 d’agost, dijous i divendres. Aquell dijous es van diagnosticar 8 casos positius (4 dones i 4 homes) i se’n van detectar 27 de sospitosos (17 homes i 10 dones), mentre que divendres hi va haver 3 casos positius (2 dones i 1 home) i 23 casos sospitosos en total (12 dones i 11 homes) .

Des del començament de l’epidèmia, a Begues ja hi ha hagut 120 casos positius i 789 casos sospitosos, segons el Mapa interactiu de casos acumulats per municipi de la Generalitat de Catalunya.

* (PCR vol dir reacció en cadena de la polimerasa [Polimerasa Chain Reaction])

Etiquetat , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: