Senyals d’estancament demogràfic?

Imatge

El 2012, el saldo de naixements i defuncions a Begues va ser positiu en 39 persones (dibuix dibuixos.cat)

Finalment, les estadístiques comencen a donar senyals que la població de Begues podria haver quedat estancada. Com vam explicar, fins ara les dades oficials han recollit creixements any rere any, tot i que aquests creixements siguin cada vegada més petits. En canvi, la percepció popular és que la població de Begues no creix i que està estabilitzada des de fa temps.

Per sortir de dubtes, haurem d’esperar a la publicació de les dades oficials del padró municipal referides al primer de gener de 2014, però encara falten molts mesos perquè es publiquin. Fins llavors, només podem especular i fer d’estadístics aficionats. I si ho fem, els resultats indiquen que, finalment, com passa a tot el país en general, la població de Begues també s’estanca.

A veure. La dada oficial de població és de 6.590 habitants i correspon a l’1 de gener de 2013. Posteriorment, l’Ajuntament ha donat de baixa del padró municipal a 47 persones (el 2 d’abril de 2013) i a 39 persones més (el 3 de febrer passat) que ja no viuen al poble. Al mateix temps, hi ha hagut naixements i defuncions, evidentment. Les últimes dades oficials publicades per l’Idescat de naixements i defuncions a Begues són les de 2012, i donen un saldo positiu de 39 persones.

Si a la xifra oficial d’habitants li sumem el creixement vegetatiu de la població (posem per cas que el 2013 sigui semblant al 2012, és a dir més o menys 39 persones) i li restem les baixes del padró, la xifra d’habitants queda en unes 6.543 persones, grosso modo, a les quals només cal sumar les altes del padró (les persones que s’han empadronat a Begues durant l’últim any, dada que no tenim). Per moltes que s’hi hagin empadronat, ja es veu que la xifra definitiva d’habitants segurament no canviarà gaire respecte a l’actual: 6.590. És a dir, estancament a la vista. Si algú té més dades, que ho digui.

Etiquetat , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: