Torna la cervesa de Begues, l'”Encantada”

A l'esquerra, Daniel Fermun, mestre cerveser, amb una copa d'"Encantada", i a la dreta Miquel Piris, responsable de la marca "Piris" (foto cervezartesana.es)

A l’esquerra, Daniel Fermun, amb l'”Encantada”, i a la dreta Miquel Piris (foto cervezartesana.es).

Els primers 800 litres de la cervesa “Encantada”,  elaborada a partir dels ingredients que es trobaven al massís del Garraf durant el període neolític, ja han sortit al mercat. Ahir al vespre es va fer la presentació “mundial” de l'”Encantada” a la cerveseria Biercab de Barcelona, a la part baixa del carrer Muntaner. Aquesta nova cervesa està inspirada en les restes de la cervesa més antiga d’Europa, descobertes pel col·lectiu CIPAG a la cova de Can Sadurní de Begues, i és obra del cerveser artesà Daniel Fernández, més conegut com Daniel Fermun.

La renascuda cervesa de Begues té força personalitat. Està feta amb ingredients com ara marialluïsa, fruites del bosc, malt d’ordi, mel i artemisa, que li donen un color rogenc i un gust afruitat i tirant a dolç. Daniel Fermun diu que a Begues tindrem l’oportunitat de provar-la aviat, perquè se’n farà una presentació cap a finals d’agost. També podrem veure les etiquetes de les botelles, que ahir encara no estaven a punt.

Daniel Fermun i els seus col·laboradors han vinculat el seu projecte a les excavacions de la cova de Can Sadurní, que han contribuït a finançar amb 4.000 euros (2.000 l’any passat i 2.000 aquest any). A partir d’ara, es proposen continuar les aportacions a un ritme d’1 euro per cada litre de cervesa que venguin.

L'”Encantada” no va estar sola en la presentació, perquè va compartir l’acte amb la primera cervesa elaborada pel mallorquí Miquel Piris, periodista i promotor actiu de la cervesa artesana. La cervesa d’en Piris es diu “Belgian Rye Fruit APA Citra Mango” i està feta amb malts d’ordi i sègol, llúpol, mango i llevat. També boníssima.

Etiquetat , , , , , , , ,

4 thoughts on “Torna la cervesa de Begues, l'”Encantada”

  1. […] en formato barril. De momento, la nueva cerveza ya ha despertado el interés entre los vecinos de Begues, que esperan su presentación a finales de agosto en el […]

  2. David ha dit:

    On se’n pot comprar?

    • jordifortuny1 ha dit:

      Segons el portal cervezartesana.es, es pot comprar en aquestes botigues de Begues: Can Balasch, c/ Major, 56; La Tendeta, Sant Domènec, 5; Pastisseria Marcel, Carrer Sant Francesc, 30; El Fornet de la Rambla, Passeig de l’Església.

Deixa un comentari